hm?

idag när jag satt i bilen med min käre moder så kom det upp ett fruktansvärt konstigt ord som jag aldrig hört innan och om ni har hört det kan ni väl säga till men för att försäkra mig om att jag inte var dum för att jag inte hade hört så jag mailade svenska akademin och för er som inte vet så är det svenska akademin som gör ordlistor och annat konstigt men dethär var i allafall vad jag skrev:

Hej jag heter Lovisa! Idag när jag åkte bil med min mor så kom det upp ett konstigt ord som jag aldrig hört innan men som min mor och hennes vänner använde när de var mindre och jag bara undrar om du vet vad detta ord betyder och om det finns i ordlistan. 

Ordet är som sagt pattadusker

 Och om detta ord inte finns i ordlistan tycker jag att det ska infinna sig i nästa års upplaga av svenska akademins ordlista över svenska språket, då min moster och min mor använt detta sedan sin ungdom (början av 70-talet). Vill gärna ha ett svar. M V H  Lovisa

Uppdatering nr.????

Kära bloggläsare!

Jaha då var det dags för uppdatering igen, som dom trogna bloggläsare ni är har ni såklart märkt att det var ett tag sedan jag uppdaterade sist, coh då hade jag ju inte så pass mycket att säga mer än att jag var sjuk men nu har det hänt en del och jag har funderat och försökt komma fram till lite svar.

en sak som har hänt är att vi ska praoa och jag ska praoa på mushi mushi (stadens sushibar)
och det ska faktiskt bli väldigt trevligt. (p.s han som äger det är jättesnygg!).
I fredags när jag och bea var på stadens gator och torg så såg vi Vink-Vink vår älskade lärarstudent som lämnade oss (alla trogna bloggläsare minns säkert min sorg över detta..om inte så var det typ mitt första blogginlägg), men han och två till till stod utanför bokia och intervjuade folk som gick förbi om konstiga saker, jag tror att han frågade en tjej om hon hade en trumpet hemma, hon sa nej. men aja där stod han the love of my music-life, the one and only Vink-Vink och jag var såklart tvungen att byta några ord med honom. och för er som undrar han kommer inte tillbaka till vår klass, han ska inte ut på mer praktik alls (den svikaren) men han lovade ändå att komma och hälsa på och för er alla som läste första bloggen där jag tror jag skrev något om hans körkort på lärarvagn så kan jag informera att han hade fått det.

hm... är det något annat som hänt?

nej, jag tror inte det. (men om det nu är det så har jag inte glömt det med mening)

jo! En sak har hänt.
håll i er nu för detta kan skrämma/förvåna er...
Jag har börjat lyssna på  hård rock, och nu menar jag inte en black sabbath låt eller så.
Nu ska ni få höra hur det hela bröjade.

(borde läsas med hans villius dealekt)
Det var en kall vinternatt, i växjö i sverige året var 2007 och lovisa satt fast klistrad framför tv:n eller snarare MTV för där hade dom heavy metal maraton och lovisa började komma i metal stämning. innan hon gick och lade sig så hör och häpna.. hon laddade hem Alla Black Sabbaths album och metallicas the black album och 2 Led Zeppelin album. så det ända hon gör du hela dagarna är att lyssna på Black sabbaths Iron man och metallicas the black album.

musik är som en drog det går inte att sluta. det funkar inte

nu börjar jag få musik abstinens så jag måste sluta innan jag drabbas av panik.

so long suckers!


sjuk..

jaha då var man sjuk igen.
det är nog det tråkigaste jag vet, att vara sjuk.


dethär är vad jag har gjort denna sjuka dag:

sovit
städat lite
skrivet på ett av mina tre arbeten som ska vara inne nästa vecka som jag knappt börjat med.
sovit lite till
ätit
städat
och sovit


.. kolla!..
det ända man gör när man är sjuk är att slöa (iofs är det nog det som är meningen)
men ändå.
är dte någon som kan ge förslag på vad man kan göra nr man r sjuk och inte får gå ut?.
snälla jag behöver något att göra!.


aja..skriv om ni kommer på något. tack på förhand


hejdå


RSS 2.0