Photosession

Idag har varit en väldigt intressant och rolig dag. Jag har vart med om mitt livs första fotosession.
En tjej på jobbet kom fram till mig ett antal veckor sen och bad mig att styla till en foto-grej hon ville göra till skolan. Detta gick snart över till att jag skulle modella istället (fråga mig inte hur det hände). 
Och eftersom idag var min och hennes lediga dag så har vi flängt över halva stan för att fota mig på konstiga ställen...
Allt inleddes fint med att första stället vi skulle vara på var stängt, det skulle inte vara stängt och ingen visste varför, men så var det i alla fall. Så vi åkte iväg till nästa ställe, vilket var ett american-style-road-diner-thingie med harley-night.
Så där har jag sprungit runt hela dagen, 4 klädombyten och mycket konstiga britter senare är jag tröttare än någonsin. Men oj vad roligt det var! 
Ni känner ju mig så jag var ju livrädd i början och hade ingen aning om vad jag skulle göra eller vart jag skulle ta vägen. Men vi hade väldigt roligt och det blev tom några bra bilder. Nu återstår bara en dags fotande sen är det färdigt =)
Förhoppningsvis så kommer kanske några av bilderna upp här, om inte så hamnar de säkert på fejjan =)
Det var min dag i London, och tro det eller ej, men jag tror att jag börjar hata den här stan mindre och mindre...
Tack och hej leverpastej!
Nu blir det korvstoganoff och makaroner =)

Jägermeister är sent från helvetet!

Okej, nu får ni en rapport om vad som hände på personalfesten igår. Fråga mig inte varför jag gör detta, det är något jag borde hålla för mig själv känns det som, men here it goes...
Igår efter stängning så var det fest, en av mina managers fyllde år så det skulle drickas sprit och ätas tårta. Vilket kan ses som en trevlig aktivitet för de flesta, men är man "the newbie" så ska man tydligen hällas (och då menar jag verkligen hälla!) i en halv flaska jägermeister efter kommentaren "Trust me! I'm a bartender so I would never overpour!", yeah right!
Efter ett par öl och vad som säkert var en halv flaska jäger senare så minns jag inte jätte mycket.... Hoppas ingen annan gör det heller...

Lusen goes bartender!

Jaha, tänkte att jag skulle börja bogga igen då...
Snabb genomgång om vad som hänt såhär långt...

Som ni säkert vet så åkte jag på äventyr till Skottland i juli med Mats för att glo på slott och dricka öl.
Det var mycket lyckat och många öl blidde det!
Det blev lite slott, lite slagfält och mycket, mycket öl (och även lite skrikande från min sida när Mats körde på fel sida vägen).
Sen lämnade han mig i min ensam i Edinburgh efter en vecka och jag bestämde mig för att åka till Manchester för att börja ta mig ner mot London där jag skulle befinna mig några veckor senare.
Efter ett par dagar i Manchester som bestod av att jag gick upp och gick och satte mig i parken och läste hela dagen för att sen gå hem och sova. Det var mycket trevligt och härligt med några dagars paus innan det bar av söder ut mot Brighton. Veckan jag hade i Brighton bestod mest av att jag gick vilse när jag försökte hitta tillbaka till alla coola ställen jag kom ihåg från språkresan och här togs även öldrickande upp igen =)
Med konstiga tyskar, coola amerikaner, pinsamma norrmän och trevliga britter blir det lätt så.
Vid det här laget började jag bli trött på att vara ensam och bestämde mig då för att åka upp till Glasgow och dricka god öl och hänga med trevliga människor.
Veckan i Glasgow var fantastisk och jaag hittade mitt eget lilla fik och den lokala puben besöktes frekvent.

Men nu började det bli dags att packa ihop mina saker och ta mig ner till London där min bartender-kurs snart skulle börja.
Väl nere i London så insåg jag snabbt att alla pengar jag tog ut i Skottland, med tanken "alltid bra med kontanter och jag ska ju ändå betala kursen så jag kan ju lika gärna ta ut ett par hundra pund", att de inte gick att betala med i London, eller på vissa ställen gick det men dom tittade väldigt konstigt på mig...
Kursen var fantastiskt, mycket pluggande (vi skulle ju försöka lära oss 82 drinkar) och för min del blev det ju inte jätte mycket öl eftersom jag vid det här laget hade fått tillbaka min magkatarr, men jag misströstade inte utan följde med ut på bravader ändå!
Vi hade fruktansvärt roligt under kursen och jag lärde mig hur mycket som helst!
När kursen väl var slut åkte jag tillbaka till Sverige för att hämta lite grejer och se lite konserter innan det bar av tillbaka till London.
Väl tillbaka i London så fick jag snabbt en lägnehet dock var det svårare med jobb...
Efter ännu en trip tillbaka till Sverige för att röntgas så fick jag äntligen svar om att jag kommit in på något som hette Bar School för en veckas träning och sedan också ett jobb.
Veckan där var väldigt intressant och jag insåg hur mycket jag kunde och hur mycket jag faktiskt lärt mig på EBS.
I slutet av veckan så fick vi reda på vart vi skulle jobba och jag blev tilldelad en cocktailbar mitt på Piccadilly.
Samma dag som jag skulle ha mitt första pass ringer dem från skolan och undrar om jag kan tänka mig att vara i covent garden istället? Självklart tänkte jag och traskade dit.
Väl på plats fick jag en t-shirt och blev direkt inkastad bakom bardisken. Och som en gammal vana från EBS så började jag free-poura direkt utan att tänka på det (tror att jag egentligen skulle ha mätt allting)...
Men efter första passet så blev jag tilldelad mitt schema för helgen och jag hade äntligen fått ett jobb =D
Så det är ungefär det som har hänt och nu mest jobbar jag hela tiden.
Det är väldigt roligt och jag trivs helt okej på jobbet, jag har lite konstiga chefer och det är väl ingen bar jag skulle gå till, om jag så fick betalt. Men det är trevliga människor roligt att göra drinkar igen =)
Sådär, nu vet ni i korta drag vad som hänt såhär långt. Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera någosånär ofta, jag lovar!
Nu ska jag titta på galenskaparna och äta svenskt godis!
Ha det!
// Purjo

RSS 2.0